SMART IPTV app instellen Samsung Smart TV / TIZEN

De SMART IPTV (oftewel siptv) app is een vrij goede en stabiele app voor een groot scala aan smart tv’s, maar, deze app is een tijd terug uit sommige app store’s verwijderd, reden, ach laten we het daar maar niet over hebben.

Nu zijn er per tv-merk verschillende scenario’s, het is vrij lastig om dit netjes uit te leggen aan u, daarvoor hebben wij deze handleiding in 2 gedeeltes opgesplitst, hier volgt nu de uitleg voor de Samsung Smart tv / Tizen tv’s, indien u een LG-tv heeft dient u onze andere handleiding te bekijken!

U dient eerst uw m3u url te vinden, sommigen vinden deze niet zo snel terug, terwijl u hem eigenlijk al diverse keren gekregen of gezien heeft, het beste is om deze URL te kopieëren vanuit uw email op uw tablet, computer of mobieltje, u zal verder in deze uitleg uitvinden waarom.

1) U heeft een email van ons gehad met onderwerp ‘Uw  inlogdetails’, daar vindt u op een gegeven moment een vrij lang website adres (m3u url), voorbeeld:
“http://lemon.catchmeifyo.com:8000/get.php?username=username&password=password&type=m3u_plus&output=mpegts”

Daar vindt u de lange M3u URL.

Nu kan u uw App instellen:

De app is niet meer in de samsung app store’s te vinden, vaak heeft u de app al op uw tv staan, verwijder hem NIET want dan bent u hem kwijt!

U kan de app handmatig installeren:

Tizen TVs (J/K/M/N/Q/R/T):
unzip de content van de volgende Tizen Widget op een USB-stick (die FAT32 geformatteerd is) via uw computer en steek de USB stick daarna in een USB poort van je TV.
Zorg er voor dat je de mapjes en bestanden correct uitgepakt hebt in de root van je USB stick.
De siptv app zal nu verschijnen in het ‘mijn apps’ gedeelte.
U kan de USB stick nu weer verwijderen, u heeft zojuist de app op uw tv geïnstalleerd.

Op J series Tizen TVs, dient u het volgende uit te schakelen, anders zal u de app verliezen als de stroom er af is geweest:
Menu -> Smart Hub -> App Auto Update

non-Tizen TVs (E/ES/F/H/J4/J52):
unzip de content van de volgende Orsay Widget op een USB stick (die FAT32 geformatteerd is) via uw computer en steek de USB stick daarna in een USB poort van je TV.
Zorg er voor dat je de mapjes en bestanden correct uitgepakt hebt in de root van je USB stick.
De siptv app zal nu verschijnen in het ‘mijn apps’ gedeelte.
U kan de USB stick nu weer verwijderen, u heeft zojuist de app op uw tv geïnstalleerd.

Belangrijk! Deze app werkt NIET op D series van oudere Samsung TVs.

Als dat gelukt is kan u de app openen, deze is standaard voorzien van wat voorbeeld kanalen van Siptv zelf, daar heeft u vrij weinig aan!

U ziet nu als het goed is in het begin scherm een mac adres staan (allemaal letters en cijfers), in ons voorbeeld is dat e8:5b:5b:37:79:ba.


U dient nu op uw computer, tablet, laptop, of mobieltje naar de volgende website te gaan http://siptv.eu/mylist
Daar vindt u de volgende pagina: